Marvarid (oq) tutning shifobaxsh xususiyatlari

Xalq tabobatida oq tut isitma chiqqanda, ichak kasalliklarida, qonni tozalashda ishlatiladi.

Tut po’stlog’i (qaynatmasi va kunjut yog’ida tayyorlangan surtma dori) yaralarni davolashda hamda balg’am ko’chiruvchi, peshob haydovchi dori sifatida qo’llaniladi. Bargidan tayyorlangan qaynatma kishi shamollab, isitmalab qolganda haroratni pasaytiruvchi vosita hisoblanadi.

Картинки по запросу white mulberry

Kamqonlik, podagra, qandli diabetda yangi tutni ezib, 1 stakan qaynagan suv bilan aralashtiriladi va 4 soat tindiriladi. Kuniga 4 mahal, ovqatlanishdan oldin chorak stakandan ichiladi.

Yurak porogida har kuni 4-5 mahal, ovqatlangandan so’ng 250-300 g tut yeyish tavsiya etiladi.

manba: asr.uz

Вам может понравиться

Добавить комментарий